PROGRAMA ÈXIT LECTOR

Ludollibres de la Xola i l’Angelet – Bingollibre

IntroduccióPer començarTasquesAvaluació

EL BINGOLLIBRE DE LA XOLA I L’ANGELET

9788466125147Ara recordarem el llibre de La Xola i l’Angelet amb un joc que segueix la mecànica del bingo. Cadascú de vosaltres disposa d’un cartonet diferent. Jo aniré llegint les preguntes i haureu d’endevinar la resposta de forma individual. Si creieu que la sabeu i la teniu en el cartonet, la marqueu.

Quan tingueu una línia de respostes completa atureu el joc tot dient “LÍNIA”. Farem les comprovacions i després seguirem jugant fins que algú completi el cartonet. Llavors haurà de dir “BINGO”. Comprovarem les respostes i, si ho ha encertat tot, el felicitarem.

Orientacions didàctiques Orientacions didàctiques
Els mestre us proposarà un seguit de paraules que haureu d’observar atentament. Per parelles o per grups, haureu de pensar preguntes que tinguin com a resposta les paraules que heu llegit.

PENSEM PREGUNTES

Per parelles o per grups, heu de pensar preguntes que tinguin com a resposta les paraules que us ha posat el mestre a la pissarra.

Un cop les hàgiu pensat, entre tots heu d’escollir les preguntes que us semblin més adequades.

ABANS DE COMENÇAR EL JOC

A cadascú de vosaltres (també es pot fer per parelles) se us lliurarà un cartonet que conté quinze caselles. Onze tenen un nom escrit i les altres quatre no.

Necessiteu un llapis o fitxes de jocs de taula per anar marcant les respostes encertades.

COMENCEM EL JOC

  1. El mestre llegirà una pregunta i haureu de pensar la resposta. Si la teniu al vostre cartonet, la marqueu.
  2. A continuació el mestre llegirà una segona pregunta i haureu de mirar si teniu la resposta. Si és així, també la marqueu.
  3. El mestre anirà llegint preguntes i vosaltres anireu comprovant les respostes. Quan tingueu una línia horitzontal plena atureu el joc cridant “LÍNIA”. Llavors es farà la comprovació. Si ho heu encertat, potser tindreu un premi.
  4. El joc continua. No es podrà tornar a cantar una segona línia, perquè ara només valdrà aturar el joc quan algú de vosaltres tingui tot el cartonet ple. Serà el moment de cridar “BINGO”.

El joc s’ha acabat i el guanyador té la seva recompensa en forma d’aplaudiment i, potser, de recollir un premi.

Ara que ja heu fet el Bingollibre, penseu com ha anat l’activitat i escriviu-ho en aquest document.